Straipsnių kiekis: 784

Už moteris

Šį mėnesį Šventasis Tėvas kviečia melstis, kad kiekvienoje kultūroje būtų pripažintas moterų orumas ir indėlis, kad būtų nutraukta diskriminacija, kurią jos kenčia įvairiose pasaulio dalyse.

Bažnyčia ir Popiežius

Meditacija. Didysis šeštadienis

Šios dienos meditacijai siūlomos temos: viltis nušviečia Didįjį šeštadienį; veikėjai, kurie liko šalia Kristaus apleidimo valandą; Marija mus guodžia ir stiprina sunkumų metu.

Meditacija. Velykų (Prisikėlimo) sekmadienis

Šiandienos meditacijai siūlomos šios temos: Prisikėlimas įžiebia ugnį šventųjų moterų gyvenime; Petras ir Jonas bėga prie kapo; šalia Marijos – Prisikėlimo džiaugsmas.

Evangelija

Meditacija. Didysis penktadienis

Šiandienos meditacijai siūlomos šios temos: Jėzus kentėjo savo kančią iš meilės mums; lydėti Jėzų Jo sielvarte; ant Kryžiaus randame savo prieglobstį ir išganymą.

Kaip atlikti išpažintį?

Čia rasi labai paprastas gaires pasirengti Susitaikinimo sakramentui. Pristatoma išpažinties eiga, sąžinės patikrinimas bei maldos prieš ir po išpažinties.

Meditacija. Verbų sekmadienis

Šiandienos apmąstymui siūlomos temos: Viešpaties įžengimas į Jeruzalę; asiliukas yra arčiausiai Jėzaus; suprasti Dievo viešpatavimo logiką.

Evangelija

Didžiosios savaitės liturgija. Jis parodė jiems savo meilę iki galo

Didžioji savaitė yra liturginių metų širdis. Šiomis dienomis naujai išgyvename lemtingus mūsų atpirkimo įvykius. Nuo Verbų sekmadienio Bažnyčia savo išmintimi ir kūrybingumu veda mus už rankos prie Kryžiaus ir Prisikėlimo.

Krikščioniškas ugdymas

Prelato žinia (2024 m. kovo 15 d.)

Artėjant Didžiajai savaitei, Opus Dei prelatas ragina apmąstyti, kaip savo gyvenimu padėti kitiems žmonėms susitikti Kristų.

Pastoraciniai laiškai

Institucinių skundų prieš Opus Dei prelatūrą tyrimo protokolas

Už mūsų dienų kankinius, Kristaus liudytojus

Šį mėnesį Šventasis Tėvas kviečia melstis ypač už įvairiuose pasaulio kraštuose persekiojamus krikščionis, kurie rizikuoja savo gyvybe dėl Evangelijos.

Bažnyčia ir Popiežius